2021-12-30 12:09:09• hírek • Bede Emőke

A szomszédok azt hitték, Kanadában él a bunkerben fogvatartott nő

A Prahova megyei Mizil város rendőrei kedden hivatalból eljárást indítottak, ugyanis arról értesültek, hogy Jugureni községben egy férfi fogva tartja saját lányát. Az egyenruhások kivonultak a helyszínre, majd a vasráccsal lezárt helyiségben meg is találták a 42 éves nőt.

„A vizuális vizsgálat során a rendőrök nem találtak külsérelmi jegyeket, a nő ugyanis szabadon mozoghatott a szobában, viszont a szenilitás jegyeit vélték felfedezni rajta, mivel a rendőrök által feltett kérdésekre nem tudott válaszolni” – közölte az üggyel kapcsolatban a Prahova megyei rendőrség. A hatóság kikérdezte a hetvenes éveiben járó férfit is, aki bevallotta, hogy lánya pszichés zavarokkal küzd, s mivel nem tud magáról gondoskodni, ezért jobbnak látta, ha inkább bezárja a mosdóval, hűtőszekrénnyel és főzőlappal is felszerelt helyiségbe.


A szomszédok úgy tudták, hogy a nő Kanadában él


A község lakóit sokkolta a történet, hiszen semmit sem tudtak a földbe vájt bunkerben tartott nő drámájáról, sőt, többen is úgy tudták, a férfi lánya Kanadába költözött. Ha pedig az építményről kérdezték, az öreg mindig elhárította a válaszadást, mondván, ő csak szeretne felkészülni minden eshetőségre.


A család egyébként a település egyik egészen elszigetelt részén lakik, a helyiség pedig, ahol a nőt az apja bezárva tartotta, nem az utcára nyílt, hanem az udvar hátsó felébe. Ennek okán senki sem gyanította, hogy pontosan mi zajlik a vasráccsal biztosított ajtók mögött. A hír ennek ellenére mégis a hatóságok fülébe jutott, akik közvetlenül karácsony után fel is keresték az öreget. Amikor számon kérték, a férfi mindent töredelmesen bevallott: állítása szerint azért zárta be mentálisan instabil lányát, mert bármikor elszökhetett volna otthonról és veszélybe sodorhatta volna önmagát. A megdöbbentő felfedezés után az idős férfit előzetes letartóztatásba helyezték, a nőt pedig a szociális igazgatóság gondjaira bízták.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: